logo

Airconditioning op het werk

Geen kantoor kan zonder goede klimaatbeheersing. Uit onderzoek is gebleken dat goede klimaatbeheersing bijdraagt aan de gezondheid van de medewerkers, de productiviteit verhoogt en de creativiteit stimuleert. Niet voor niets stelt de Arbo-wetgeving hoge eisen aan het binnenklimaat.

Bij welke temperatuur is het nog verantwoord om te werken?
RM Techniek airconditioningsystemen zijn compact, fraai van design, milieuvriendelijk en fluisterstil. Ze maken het mogelijk om het klimaat in elke ruimte apart te regelen. Het vermogen kan precies worden afgestemd op elke situatie. Hiermee zorgen ze voor een aangenaam werkklimaat met een temperatuur en luchtvochtigheid waar uw medewerkers zich prettig en fit bij voelen. Zonder tocht en lawaai.
Het RM Techniek programma biedt diverse oplossingen voor zowel kleine als grote kantoren en zelfs complete bedrijfsgebouwen.
Het installeren gebeurt wanneer het u schikt en eventuele overlast wordt tot een minimum beperkt. Wij zijn pas tevreden als u het bent!

Voordelen
Met airco kunt u overal en altijd het klimaat realiseren waarin u zich het prettigst voelt. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid. Moderne airconditioningsystemen leveren schone, gezonde, gekoelde of verwarmde lucht, ontvochtigen de lucht en voorkomen schimmelvorming. Dit alles zonder tocht en zonder lawaai.
Met airconditioning voelt u zich prettiger, fitter en levenslustiger. Met alle voordelen van dien. Want wie zich fit voelt, is productiever. En hoeveel plezieriger is het niet toeven in een winkel, café, restaurant of hotel met airconditioning, zeker in de zomer? Veel bedrijven brengen airco zelfs in stelling als onmisbaar instrument om personeel of klanten aan zich te binden.

Voordelen van een vaste installatie
Globaal gesproken zijn er twee airconditioningsystemen: de aantrekkelijk geprijsde verrijdbare (mobiele) airco’s en de duurdere vaste splitsystemen.
Verrijdbare airco’s presteren over het algemeen voor veel mensen teleurstellend: ze geven soms te weinig koeling, produceren veel lawaai en staan vanwege hun grote soms in de weg. Een ander probleem bij deze apparaten is vaak de condensafvoer. Hiervoor dient u namelijk zelf te zorgen door het condenswatertankje regelmatig te legen. Dit moet u natuurlijk niet vergeten…
De warme afvoerlucht kan bij deze systemen op twee manieren worden afgevoerd: met een luchtafvoerslang die u uit het raam hangt of een zogenaamde “losse” condensor die door middel van koudemiddelslangen verbonden is met de binnenunit. In beide gevallen is het nodig zijn om via een open raam of deur de warmte af te voeren. En vervolgens weer binnen te laten!
Goedkoop is duurkoop. Vooral in warme zomers kopen veel mensen impulsief een verrijdbare airco. Om er daarna snel achter te komen dat men beter een splitsysteem van een kwaliteitsmerk had kunnen laten installeren. Kwaliteitsmerken gaan gemiddeld 10
jaar mee. De investering is weliswaar hoger, maar de afschrijving is lager. In veel gevallen heeft u ook nog extra belastingvoordeel door de regeling Energie Investeringsaftrek.