logo

Airconditioning thuis

Met airconditioning stijgt uw wooncomfort enorm, overdag, ’s avonds en ’s nachts. Stelt u zich eens voor: nooit meer slapen in een drukkend warme slaapkamer. En als u kiest voor airco met warmtepomp, kan in het voor- en naseizoen de verwarming uit. Dus heeft u ook nog eens lagere stookkosten. En verblijft u een groot deel van de dag in die ene wek of hobby kamer? Dan hoeft u niet het hele huis te verwarmen met bijvoorbeeld de CV, maar verwarmt u alleen die ene kamer op een wel heel energiezuinige manier: met uw hoogrendement warmtepomp van de airconditioning.
Onze airconditioners zijn fraai om te zien, fluisterstil, voorzien van de allernieuwste technologie, energieklasse A/A en worden voor u geïnstalleerd met vijf jaar volledige garantie.

Voordelen
Met airco kunt u overal en altijd het klimaat realiseren waarin u zich het prettigst voelt. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid. Moderne airconditioningsystemen leveren schone, gezonde, gekoelde of verwarmde lucht, ontvochtigen de lucht en voorkomen schimmelvorming. Dit alles zonder tocht en zonder
Met airconditioning voelt u zich prettiger, fitter en levenslustiger. Met alle voordelen van dien. Want wie zich fit voelt, is productiever. En hoeveel plezieriger is het niet toeven in een winkel, café, restaurant of hotel met airconditioning, zeker in de zomer? Veel bedrijven brengen airco zelfs in stelling als onmisbaar instrument om personeel of klanten aan zich te binden.

Voordelen van een vaste installatie
Globaal gesproken zijn er twee airconditioningsystemen: de aantrekkelijk geprijsde verrijdbare (mobiele) airco’s en de duurdere vaste splitsystemen.
Verrijdbare airco’s presteren over het algemeen voor veel mensen teleurstellend: ze geven soms te weinig koeling, produceren veel lawaai en staan vanwege hun grote soms in de weg. Een ander probleem bij deze apparaten is vaak de condensafvoer. Hiervoor dient u namelijk zelf te zorgen door het condenswatertankje regelmatig te legen. Dit moet u natuurlijk niet vergeten…
De warme afvoerlucht kan bij deze systemen op twee manieren worden afgevoerd: met een luchtafvoerslang die u uit het raam hangt of een zogenaamde “losse” condensor die door middel van koudemiddelslangen verbonden is met de binnenunit. In beide gevallen is het nodig zijn om via een open raam of deur de warmte af te voeren. En vervolgens weer binnen te laten.
Goedkoop is duurkoop. Vooral in warme zomers kopen veel mensen impulsief een verrijdbare airco. Om er daarna snel achter te komen dat men beter een splitsysteem van een kwaliteitsmerk had kunnen laten installeren. Kwaliteitsmerken gaan gemiddeld 10 jaar mee.